Lækker brownie med øl og blommer

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Når du har smagt denne brownie, er du ikke i tvivl om, at kage og øl er et skønt makkerpar.

Bemærk
Blommerne skal trække natten over, så gå i gang med opskriften dagen i forvejen.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Skyl blommerne, og lad gerne stilken blive siddende. Fordel blommerne i et lille fad, der kan tåle varme. Bring øl, brun farin og stjerneanis i kog i en lille gryde, og lade det koge, til konsistensen er som sirup.
Hæld siruppen over blommerne i fadet, og lad dem trække natten over.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og pisk det sammen med sukker i en skål, til det bliver hvidt. Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du pisker.
Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det i smørmassen. Hak chokolade, og smelt den over vandbad. Rør chokolade og øl i dejen.
Tænd ovnen på 175°. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.
Servér den afkølede brownie hel med hele blommer ovenpå, eller skær kagen i lagkagestykker, som pyntes med hakkede hasselnødder og et drys frysetørrede bær.
Anret en skefuld cremefraiche og en blomme ved siden af hvert kagestykke. Pynt blommerne med citronverbena.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar