Kyllingesuppe med palmekål og lime
1. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Palmekål er en genial vintergrøntsag, fordi den tåler frost. Smagen minder om grønkål, men er mere frisk. Prøv at bruge den i en klassisk kylling-karrysuppe med gulerodsstave og koriander på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kylling i tern, og stil dem til side.
Rib palmekål, og kassér stænglerne. Snit bladene og forårsløg i fine strimler og gulerødder i tynde bjælker.
Svits karry i olivenolie i en gryde i 1 minut. Rist palmekål, forårsløg og gulerødder, til de bliver lidt bløde.
Hæld bouillon, kokosmælk, soja og ca. 1 spsk. limesaft i gryden. Bring det til kogepunktet, og tilsæt kylling. Lad suppen simre i 7-8 minutter, til al kyllingekødet har skiftet farve.
Smag til med salt, peber, soja og lime.
Servér suppen med lidt kogte ris, og drys korianderblade på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk