Kyllingesuppe med linser, karry og chili

1. juni 2018 af .

Foto: Jacob Helbig

En eksotisk kyllingesuppe med et væld af spændende smage.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl linserne, og kog dem efter anvisningen på emballagen.
Skær kyllingefileterne i små stykker. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Rens chili og citrongræs, og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefærstykket, og hak det fint.
Opvarm en gryde med jordnøddeolie, og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag kødet op, og læg det over på en tallerken.
Steg porrer, skalotteløg og hvidløg i olien ved middel varme, til de er klare i farven. Tilsæt karry, ingefær, chili, citrongræs, salt og peber, og vend det godt sammen. Hæld hønsebouillon og kokosmælk over, tilsæt evt. tørrede limeblade, og lad suppen småkoge i 10 minutter.
Hæld vandet fra linserne, og bland dem i suppen sammen med kyllingekød og rensede champignoner skåret i kvarte. Kog suppen i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Drys suppen med ristede kokosflager, og servér straks med groft brød til.

Tip!

Før du skærer citrongræsset i skiver, skal du skære top og bund af og evt. fjerne det yderste lag på stænglen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar