Kyllingesuppe med grøntsager
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Suppe er genial restemad, for her er der rig mulighed for at få brugt rester af de forskellige grøntsager, som har hobet sig op i grøntsagsskuffen i løbet af ugen.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingebrysterne i en gryde . Hæld vand over, så det lige dækker.
Pil løget, og hak det groft. Skræl gulerødder, og skær dem i grove stykker. Læg løg og gulerødder ned til kyllingen i gryden sammen med laurbærblade og hele peberkorn.
Bring gryden i kog, og lad kyllingen småkoge i 20 minutter.
Tag kyllingen op af gryden, og gem kogelagen. Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler.
Hæld kogelagen fra gryden igennem en sigte og over i en ren gryde.
Pil blade og hår af majskolberne, og skær majskernerne af kolberne med en stor kniv. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skyl, nip og halvér de grønne bønner. Skær spidskål i grove stykker. Lad majskerner, gulerødder, bønner og spidskål koge i kyllingesuppen i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær fennikel i tynde skiver, og vend den og kyllingekødet i suppen lige før servering. Servér med lunet naanbrød som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk