Kyllingespyd og lun couscoussalat med granatæble og mynte
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lav lækre kyllingespyd, der også er nemme at spise på en picnic eller i madpakken. Servér med en lun couscoussalat med masser af persille, mynte og granatæble.
Bemærk
Hviletid, kød: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
tynde træspyd
Sådan gør du
Læg kyllingefileterne i en frysepose. Pil og hak hvidløg. Pres saften af limefrugten. Rør hvidløg, limesaft, chilisauce, sojasauce, sesamolie og sesamfrø sammen, og hæld marinaden i posen. Lad kyllingefileterne marinere i mindst 30 minutter på køl.
Stik et spyd gennem hver kyllingefilet, og steg dem på en (grill)pande i 3-4 minutter på hver side.
Hæld couscous i en skål, hæld kogende vand over, og dæk med alufolie. Lad det trække i 15 minutter.
Skyl og hak krydderurterne fint. Skyl agurken, og skær den i tern. Rør krydderurter, agurk og olie i couscoussen.
Halvér granatæblet, og frigør kernerne. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinde. Skyl og tør spinaten.
Bland granatæblekerner, appelsinfileter, spinatblade og couscous. Smag til med salt og peber, og servér med kyllingesticks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk