Kyllingespyd med peanutdip og spicy kålsalat
1. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Klassiske kyllingespyd er altid populære, så sørg for, at der er nok! De er lette at pakke ned og tage med sig og kan sagtens spises kolde eller varmes op igen før servering.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
20 grillspyd
Sådan gør du
Skær hvert kyllingebryst i 3-4 aflange skiver, og sæt dem på spyd, ét stykke kylling på hvert spyd. Fordel spyddene i et ovnfast fad, og dryp med olie, soja og honning. Vend dem rundt, så marinaden fordeles godt på kødet.
Steg spyddene i ovnen ved 200° i 3-4 minutter. Skru op til 275°, gerne med grilleffekt, og steg i yderligere 6-8 minutter. Hold øje, og vend dem gerne undervejs. Drys spyddene med sesam inden servering.
Rør peanutbutter med kokosmælk, rød karry, honning og limesaft i en skål, og smag til med salt og evt. mere lime efter ønske.
Skyl og snit kålen fint. Rør soja, limesaft og sukker sammen i en skål, og vend kålen med dressingen.
Skyl og pluk mynte fint. Skyl og skær chili i skiver, og hak peanuts groft. Anret kålen på et fad, og top med mynte, chili og peanuts.
Tip!
Bruger du træspyd, bør de lægges i blød i vand inden brug, så de ikke brænder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk