Kyllingespyd med lime-peanutbutterdressing

Der findes flere måder at trylle et lidt kedeligt kyllingebryst om til et væsentlig sjovere måltid. Skær kødet i mindre stykker, marinér det, og sæt det på spyd. Rører du en smagfuld dressing sammen med peanutbutter og lime, får retten rigeligt med smag.

Kyllingespyd med lime-peanutbutterdressing
0-30 min.

(0)

11. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Bemærk:Marineringstid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

personer

Kyllingespyd

kyllingebrystfileter
4
smagsneutral olie
2 spsk.
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
2 cm
usprøjtet limefrugter
1
tørrede chiliflager
1 tsk.
salt og peber

Dressing

peanutbutter
2 spsk.
sojasauce
2 spsk.
sød chilisauce
2 spsk.
vand
1 spsk.
limefrugter
2
frisk koriander
1 håndfulde

Sådan gør du

Kyllingespyd

Skær kyllingen i mindre stykker. Læg dem i en plastikpose sammen med olie.
Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl limefrugten, og riv skallen. Vend kyllingen i hvidløg, ingefær, limeskal, friskpresset limesaft, chiliflager, salt og peber.
Marinér kyllingen i køleskabet i 2-24 timer, og sæt den på spyd.
Tænd ovnen på 200°. Tilbered kyllingespyddene i ovnen i ca. 15 minutter. Tænd gerne for grillfunktionen de sidste minutter, så kyllingekødet får en gylden farve.

Dressing

Pisk peanutbutter, soja, chilisauce, vand og friskpresset limesaft sammen til en dressing i en skål, og servér den sammen med kyllingespyddene. Pynt med frisk koriander.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'