Kyllingespyd med lime-peanutbutterdressing
11. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Der findes flere måder at trylle et lidt kedeligt kyllingebryst om til et væsentlig sjovere måltid. Skær kødet i mindre stykker, marinér det, og sæt det på spyd. Rører du en smagfuld dressing sammen med peanutbutter og lime, får retten rigeligt med smag.
Bemærk
Marineringstid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingen i mindre stykker. Læg dem i en plastikpose sammen med olie.
Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl limefrugten, og riv skallen. Vend kyllingen i hvidløg, ingefær, limeskal, friskpresset limesaft, chiliflager, salt og peber.
Marinér kyllingen i køleskabet i 2-24 timer, og sæt den på spyd.
Tænd ovnen på 200°. Tilbered kyllingespyddene i ovnen i ca. 15 minutter. Tænd gerne for grillfunktionen de sidste minutter, så kyllingekødet får en gylden farve.
Pisk peanutbutter, soja, chilisauce, vand og friskpresset limesaft sammen til en dressing i en skål, og servér den sammen med kyllingespyddene. Pynt med frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk