Kyllingespyd med lime-peanutbutterdressing
Der findes flere måder at trylle et lidt kedeligt kyllingebryst om til et væsentlig sjovere måltid. Skær kødet i mindre stykker, marinér det, og sæt det på spyd. Rører du en smagfuld dressing sammen med peanutbutter og lime, får retten rigeligt med smag.

0-30 min.
(0)
11. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Bemærk:Marineringstid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
personer
Kyllingespyd
- kyllingebrystfileter
- 4
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 2 cm
- usprøjtet limefrugter
- 1
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- salt og peber
Dressing
- peanutbutter
- 2 spsk.
- sojasauce
- 2 spsk.
- sød chilisauce
- 2 spsk.
- vand
- 1 spsk.
- limefrugter
- 2
- frisk koriander
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Kyllingespyd
Skær kyllingen i mindre stykker. Læg dem i en plastikpose sammen med olie.
Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl limefrugten, og riv skallen. Vend kyllingen i hvidløg, ingefær, limeskal, friskpresset limesaft, chiliflager, salt og peber.
Marinér kyllingen i køleskabet i 2-24 timer, og sæt den på spyd.
Tænd ovnen på 200°. Tilbered kyllingespyddene i ovnen i ca. 15 minutter. Tænd gerne for grillfunktionen de sidste minutter, så kyllingekødet får en gylden farve.
Dressing
Pisk peanutbutter, soja, chilisauce, vand og friskpresset limesaft sammen til en dressing i en skål, og servér den sammen med kyllingespyddene. Pynt med frisk koriander.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner