Kyllingespyd med lime-peanutbutterdressing

11. april 2022 af .

Foto: Peter Kam

Der findes flere måder at trylle et lidt kedeligt kyllingebryst om til et væsentlig sjovere måltid. Skær kødet i mindre stykker, marinér det, og sæt det på spyd. Rører du en smagfuld dressing sammen med peanutbutter og lime, får retten rigeligt med smag.

Bemærk
Marineringstid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingen i mindre stykker. Læg dem i en plastikpose sammen med olie.
Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl limefrugten, og riv skallen. Vend kyllingen i hvidløg, ingefær, limeskal, friskpresset limesaft, chiliflager, salt og peber.
Marinér kyllingen i køleskabet i 2-24 timer, og sæt den på spyd.
Tænd ovnen på 200°. Tilbered kyllingespyddene i ovnen i ca. 15 minutter. Tænd gerne for grillfunktionen de sidste minutter, så kyllingekødet får en gylden farve.
Pisk peanutbutter, soja, chilisauce, vand og friskpresset limesaft sammen til en dressing i en skål, og servér den sammen med kyllingespyddene. Pynt med frisk koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar