Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Kombinationen af sød og saftig ananas og spicy kylling gør disse spyd helt uimodståelige.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
små grillspyd
Sådan gør du
Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose.
Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker.
Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd.
Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
Riv skal fint, og pres saften af limefrugten. Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk