Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa

Kombinationen af sød og saftig ananas og spicy kylling gør disse spyd helt uimodståelige.

Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Bemærk:Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over.

Ingredienser

personer
kyllingebrystfilet
500 g
ananasser
½
grønne peberfrugter
2
rødløg
2

Marinade

hvidløg
2 fed
frisk ingefær
4 cm
tomatketchup
3 spsk.
sojasauce
2 spsk.
brun farin eller kokossukker
1 spsk.
peber

Kokos-quinoa

quinoa
4 dl
kokosmælk
1 dåser
vand
2 dl
salt
½ tsk.
usprøjtet limefrugter
1
frisk koriander
1 håndfulde
frisk mynte
1 håndfulde
ristede kokosflager
20 g

Udstyr

  • små grillspyd

Sådan gør du

Marinade

Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose.
Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.

Kokos-quinoa

Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker.
Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd.
Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.

Kokos-quinoa, fortsat

Riv skal fint, og pres saften af limefrugten. Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'