Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa
Kombinationen af sød og saftig ananas og spicy kylling gør disse spyd helt uimodståelige.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Bemærk:Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over.
Ingredienser
personer
- kyllingebrystfilet
- 500 g
- ananasser
- ½
- grønne peberfrugter
- 2
- rødløg
- 2
Marinade
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 4 cm
- tomatketchup
- 3 spsk.
- sojasauce
- 2 spsk.
- brun farin eller kokossukker
- 1 spsk.
- peber
Kokos-quinoa
- quinoa
- 4 dl
- kokosmælk
- 1 dåser
- vand
- 2 dl
- salt
- ½ tsk.
- usprøjtet limefrugter
- 1
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- ristede kokosflager
- 20 g
Udstyr
- små grillspyd
Sådan gør du
Marinade
Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose.
Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
Kokos-quinoa
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker.
Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd.
Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
Kokos-quinoa, fortsat
Riv skal fint, og pres saften af limefrugten. Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner