Kyllingeschnitzel paneret i flæskesvær
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Til denne usædvanligt velsmagende panering skal du bruge almindelige sprøde flæskesvær fra supermarkedet – altså dem, du finder i en pose på hylden med chips.
Bemærk
Marinering: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Bank kyllingefileterne flade med en kødhammer, så de får den samme tykkelse over det hele.
Rør kærnemælk, æg, tørrede krydderier, salt og peber sammen i en skål. Vend kyllingefileterne godt rundt i marinaden. Lad kødet marinere på køl i 1 time.
Blend flæskesvær i en blender eller foodprocessor, til de har konsistens som fin rasp.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden én ad gangen, og lad dem dryppe af. Vend dem i flæskesvær-raspen, så de er helt dækket på begge sider. Læg dem klar på en tallerken.
Opvarm en stor pande med smør og olie, og steg kyllingebrystfileterne på begge sider, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
Skyl og tør salaten. Skyl alle bær, og skær jordbær i skiver. Skyl sukkerærter, og skær dem igennem på langs. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.
Pisk fløde, sukker og citronsaft sammen i en skål, og lad det stå i 5 minutter, til dressingen tykner let. Smag til med salt og peber.
Vend lidt af dressingen sammen med salat og sukkerærter, og anret på et fad. Top med bær og pinjekerner. Servér sommersalaten til paneret kyllingeschnitzel, og byd evt. godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk