Kyllingesandwich med ajvar
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Når ajvar anvendes som dressing i en sandwich, holder den sig saftig længe. Det kan især være smart, hvis sandwicherne skal bruges til fx en reception, fest, natmad, skovtur eller madpakker.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og lad fileterne stege i yderligere 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Krydr med salt og peber, og afkøl.
Skyl og tør salaten. Skyl agurken, og skær den i skiver. Flæk sandwichbollerne, og smør begge halvdele med et godt lag ajvar.
Skær kyllingefileterne i tynde skiver. Læg kylling, agurk og salatblade imellem bollerne.
Servér straks, eller pak dem ind i husholdningsfilm, hvis de skal spises senere.
Tip!
Ajvar er en peberfrugtcreme med balkanoprindelse og fås på glas i supermarkedet eller hos nogle grønthandlere. Der findes både milde og stærke udgaver. Bruges fx som dip til grøntsagsstave og som kold sauce til frikadeller, kylling eller grillede grøntsager. Kan også bruges som pizzasauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk