Kyllingesalat med selleri og parmesan
30. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En fyldig salat kan sagtens gøre det ud for et let og lækkert aftensmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i mindre tern. Vend selleriternene med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med timian, salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Vend godt rundt i dem undervejs.
Rør sennep, honning og cremefraiche sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Skyl purløget, hak det fint, og rør det i dressingen. Sæt dressingen på køl indtil servering.
Bank kyllingefileterne flade med en kødhammer, og krydr dem med rosmarin, salt og peber. Steg kyllingefileterne i smør på en (grill-)pande ved høj varme i 3-4 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte.
Skyl og tør salaten, og pluk den i mindre stykker. Vend lidt af dressingen sammen med salaten, og anret den på et fad. <br />
Skær kyllingefileterne i tynde skiver, og anret dem over salaten sammen med selleri og høvlede parmesanflager. Servér resten af dressingen i en skål ved siden af sammen med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk