Kyllingesalat med rugbrøds-croutoner og parmesan
26. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Sæt en fyldig salat på bordet, der både er en fryd for øjet og ganen. Kylligesalaten her kan nydes til frokost, i madpakken eller som aftensmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rugbrødet i grove tern. Steg croutonerne i olie og smør på en pande i ca. 5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt salt.
Skær kyllingekødet i mindre stykker, og steg dem i olie på en pande ved høj varme i 6-7 minutter, til de er gennemstegte. Drys med karry de sidste par minutter af stegetiden. Krydr med salt og peber.
Skyl spidskål og grønkål, og hak begge dele fint. Pil rødløget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg.
Hæld kålen i en skål, og drys med lidt sukker. Kram det let med hænderne. Vend kålen med rødløg, hvidløg, aioli og eddike, og krydr med salt og peber.
Anret kålen på 4 tallerkener eller et stort fad. Top med stegt kylling, groftrevet parmesan og croutoner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk