Kyllingesalat med grønkål og quinoa
6. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Er du træt af altid at have de samme rugbrødsmadder med i madpakken? Tilbered en lækker og mættende salat i stedet, og pak den praktisk i et stort glas. Husk en gaffel, så har du en sund madpakke, som du kan spise på farten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Steg kyllingen i 30 sekunder på hver side i 2 tsk. olie på en pande. Krydr den med salt og peber, og bag den i ovnen i 20 minutter. Lad kyllingen køle af, skær den i skiver, og pres citronsaft over den.
Tilbered quinoa ifølge anvisning på pakken.
Skær squash i skiver. Steg squash i 1 tsk. olie på en pande i 2 minutter på hver side. Krydr squashen med salt og peber.
Fjern grønkålsbladene fra stilken, skær dem i mindre stykker, og skyl dem. Massér dem med lidt olie og citronsaft, og drys salt og peber over dem.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de er let gyldne. Smuldr fetaen.
Læg pesto, quinoa, kylling, squash, feta, oliven, artiskok, soltørrede tomater, grønkål og solsikkekerner i et glas. Sæt låget på, og tag salaten med i madpakken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk