Kyllingesalat med avocado, ærter og yoghurtdressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En saftig grøn salat, hvor både kylling, avocado og den krydrede yoghurtcreme giver en rigtig god mæthed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg kødet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad de stegte kyllingefileter afkøle lidt, og skær dem i skiver.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde skiver. Rens fennikel og forårsløg. Snit fenniklen helt fint med en køkkenkniv eller på et mandolinjern. Hak forårsløg. Skyl og tør hjertesalater og babyspinat.
Fordel salater, spinat, fennikel, forårsløg, avocado og ærter i portionsskåle eller på tallerkener.
Anret kyllingeskiverne ovenpå, og pynt med basilikum og ærteskud.
Læg mynte- og basilikumblade i en minihakker. Skyl og riv citronskallen.
Blend krydderurter og citronskal sammen, til det er finthakket. Tilsæt olie, og blend igen. Vend urteolien sammen med yoghurt.
Top kyllingesalaterne med yoghurtdressingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk