Kyllingesalat med æbler, selleri og sprød pancetta
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Givet årets hønsesalat et frisk tvist. Æbler og bladselleri giver salaten knas og sprødhed, mens de hakkede cornichoner bidrager med lidt syrlighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingebrystfileterne i en gryde med bouillon, laurbærblade og salt, og bring det i kog. Lad det småkoge ved middelvarme i 12-15 minutter, til kødet er mørt.
Tag kyllingebrystfileterne op, og lad dem køle helt af. Skær eller riv kødet i mundrette stykker.
Skær æblerne i tern, og skær bladsellerien i tynde skiver. Hak cornichoner og skalotteløg fint.
Rør mayonnaise, cremefraiche, skyr og sennep sammen i en skål. Pres saften af citronen. Tilsæt karry, honning og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Vend kylling, æbler og grøntsager i cremen, og sæt salaten på køl indtil servering.
Fordel pancettaskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
Rist rugbrødet sprødt på en brødrister. Anret en stor skefuld kyllingesalat på hver skive rugbrød, og pynt med sprød pancetta og frisk kørvel. Så er der serveret!
Tip!
Du kan evt. bytte den italienske og saltede pancetta ud med dansk røget bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk