Kyllingeragout med grøntsagspasta
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Lars Ranek
En god gang kyllingeragout varmer godt, og stærk mad har en gavnlig effekt på forbrændingen.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hak krydderurterne fint. Skrub guleroden, rens bladsellerien, og skær begge dele i helt små tern.
Svits hvidløg og løg i olie i en gryde i 3-4 minutter ved jævn varme, men uden at de tager farve. Tilsæt krydderurter, gulerod og bladselleri, og svits videre i 4-5 minutter.
Tilsæt kødet, og lad det blive brunt. Tilsæt derefter tomatpuré, og tilsæt efter et par minutter de flåede tomater.
Lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 45 minutter, til saucen er kogt lidt ind.
Tilsæt grofthakkede oliven og kapers, og smag til med salt og peber.
Høvl fine strimler af gulerod og squash på et mandolinjern eller med en tyndskræller.
Kog fuldkornsspaghetti efter anvisningen på pakken, og lad gulerodsstrimlerne koge med det sidste minut af kogetiden. Afdryp.
Vend spaghetti, gulerodsstrimler og de rå squashstrimler med den varme ragout.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk