Kyllingepilaf med ristede gulerødder
10. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Du skal grave dybt i krydderiskuffen, for der skal masser af forskellige krydderier i retten til at give den helt rigtige smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen.
Tør kyllingestykkerne, smør dem ind i olivenolie, og gnub 1 spsk. af krydderiblandingen ind i skindet.
Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Pil løget, og skær det i grove skiver. Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Læg chili, løg, ingefær, hvidløg og gulerødder i et stort ovnfast fad, og vend med olie og resten af krydderiblandingen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til gulerødderne begynder at blive gyldne i kanterne.
Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og tomatpuré, og rør rundt. Læg kyllingelårene i fadet, og sæt det i ovnen i yderligere i 35 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre.
Top med rosiner og persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk