Kyllingenuggets med dip
21. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Intet slår en portion hjemmelavede nuggets! Servér evt. en blandet grøn salat samt sprøde ovnkartofler til retten.
Bemærk
Marinering: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i store mundrette tern. Bland kærnemælk og salt i en skål, og vend kyllingestykkerne i marinaden. Dæk skålen til, og sæt den på køl i mindst 2 timer (gerne længere).
Tag skålen med kylling ud fra køl. Bland rasp, spidskommen, paprika, salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg sammen i en anden dyb tallerken.
Afdryp kyllingestykkerne, og vend dem først i æg og dernæst i rasp. Læg dem på et fad, og dæk fadet med husholdningsfilm. Sæt fadet på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Fordel de panerede kyllingestykker på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte – vend dem undervejs.
Rør mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Top med klippet karse, og servér som dip til dine kyllingenuggets.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk