Kyllingelasagne med svampe og spinat
17. juli 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Kylling, svampe og spinat forenet med cremet bechamelsauce er bare lykken! Denne variant af den klassiske lasagne vil med garanti sprede glæde rundt om bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingefilet i en gryde med vand i ca. 15 minutter. Tag kødet op, køl af, pil det i mindre stykker, og stil det til side.
Smelt smør i en gryde, hæld melet i, og pisk godt, uden det bruner. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant omrøring, og bring saucen i kog.
Tag saucen af varmen, når den er tyknet, og pisk osten i. Smag til med sennep, salt og peber. Lad saucen stå i gryden.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg dem let i olie på en pande, uden de bruner. Krydr med salt, peber og rosmarin.
Rens svampe, skær dem i mindre stykker, og lad dem stege med på panden. Skyl og afdryp spinaten, og steg den med på panden ad nogle omgange. Rør, til spinaten falder sammen. Tilsæt kyllingekød, og smag til.
Tænd ovnen på 200°. Læg lasagnen sammen lagvis i et fad. Begynd med svampe-spinat-blandingen, dernæst bechamelsauce og til sidst pastaplader. Fortsæt, til du har brugt det hele. Slut af med bechamelsauce.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter. Læg evt. et stykke alufolie over lasagnen undervejs, så overfladen ikke bliver for mørk. Lad lasagnen hvile i10 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk