Kyllingelasagne med spinat og hytteost
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske lasagne kan varieres efter smag og fantasi. Her er en let version med kylling, som hurtigt kan blive en ny favorit.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løgene fint. Skær kyllingebrystfileterne i mundrette tern. Skyl og afdryp spinaten.
Steg løgene ved middel varme i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kylling, og brun det godt. Krydr med paprika, karry, chiliflager, sukker, salt og peber. Tilsæt bouillon, hakkede tomater og madlavningsfløde, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter. Vend spinaten i saucen. Smag saucen til.
Tænd ovnen på 200°, og smør et ovnfad. Læg et tyndt lag kyllingesauce i bunden af fadet. Læg et lag lasagneplader ovenpå og derefter igen et lag kyllingesauce. Fordel hytteost i små skefulde oven på saucen, og fortsæt herefter med lasagneplader, sauce og hytteost, til alt er brugt.
Bag lasagnen i ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen, og fordel skiver af frisk mozzarella på toppen. Sæt lasagnen tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet, og lasagnepladerne er møre.
Lad lasagnen hvile i 5 minutter før servering, og servér evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk