Kyllingelår og helstegt græskar med pesto
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En flot servering, hvor det helstegte græskar troner på bordet, og det bløde indhold kan løftes ud med en ske. Mmm, det perfekte tilbehør til saftige kyllingelår!
Bemærk
Ovntid: I alt 1 time og 35 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub græskarret, og skær forsigtigt toppen af med en skarp kniv.
Brug en ske til at fjerne kernerne, og placér derefter græskarret i et tærtefad. Kværn salt og peber ned i hullet, og hæld pestoen i.
Smør pestoen godt op ad siderne, og læg mozzarellaen i hullet.
Sæt græskartoppen på igen, og bag græskarret i ovnen i 1 time. Tag græskarret ud af ovnen, tag toppen af, og skru ovnen ned på 180° varmluft.
Bag græskarret uden låg i yderligere 30-35 minutter, så osten smelter helt.
Smør kyllingelårene ind i olie, og krydr med salt og peber.
Læg lårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen sammen med græskarret i 35-40 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og skindet sprødt. Servér med brød.
Tip!
Retten skal have lidt tid i ovnen, men kan forberedes i et snuptag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk