Kyllingelår med rød waldorfsalat
7. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Waldorfsalat er en klassiker i det danske køkken, som her serveres i en rød version med spidskål. Salaten passer godt til både and, kylling og svinekød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfad. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 40 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
Skyl spidskål, og skær den i grove strimler. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Skyl og halvér vindruerne. Hak valnødderne groft.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål, æbler, bladselleri, vindruer og valnødder, og anret den i en skål.
Servér salaten med kyllingelår og groft brød.
Tip!
Vil du lave en lidt lettere version af salaten, kan cremefraiche udskiftes med græsk yoghurt eller skyr.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk