Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Kyllingelår med polentafritter er nem og lækker aftensmad! Afkølet polenta kan skæres ud og steges som pomfritter – fritterne er lette at lave, og så smager de helt fantastisk – særligt når de dyppes i aïoli.
Bemærk
Hviletid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.
Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel tomaterne ved siden af, og steg kød og tomater i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
Skær den stivnede polenta ud i fritter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt.
Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian.
Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen (ønsker du en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt æggehvide).
Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker. Tilsæt langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til, og servér til polentafritter og kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk