Kyllingelår med ovnbagte kartofler og whiskysauce

5. juni 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

En rigtig fredagsklassiker! Kylling og kartofler smager vidunderligt med en hjemmelavet whiskysauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie og salt. Bag kartoflerne i ovnen i 35 minutter.
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i 30 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt tomatpuré og rosmarin, og rør godt rundt. Hæld whisky i gryden, og lad det simre et par minutter, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde, og bring saucen i kog. Smag til med sukker, salt og peber. Tag gryden af varmen indtil servering.
Giv de grønne ærter et hurtigt opkog. Servér kyllingelår med ovnbagte kartofler, grønne ærter og whiskysauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Se også: Vores bedste opskrift på whiskey sovs

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar