Kyllingelår med ovnbagte kartofler og whiskysauce
5. juni 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En rigtig fredagsklassiker! Kylling og kartofler smager vidunderligt med en hjemmelavet whiskysauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie og salt. Bag kartoflerne i ovnen i 35 minutter.
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i 30 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt tomatpuré og rosmarin, og rør godt rundt. Hæld whisky i gryden, og lad det simre et par minutter, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde, og bring saucen i kog. Smag til med sukker, salt og peber. Tag gryden af varmen indtil servering.
Giv de grønne ærter et hurtigt opkog. Servér kyllingelår med ovnbagte kartofler, grønne ærter og whiskysauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på whiskey sovs