Kyllingelår med blomkålscrumble og og blomkålsmos
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Brug blomkålshovedet på to forskellige måder i samme ret og få spændende mad på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland krydderierne sammen, og drys dem over kyllingelårene. Dryp<br />
med olie. Steg kyllingelårene i ovnen i 35 minutter.
Blend blomkålen fint i en foodprocessor eller blender. Steg kålen i olie på en pande ved lav varme, til det er helt mørt. Krydr med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i stykker (også hele stokken),og kog den i usaltet vand sammen med kartoflerne.
Hæld vandet fra, og blend kartofler og blomkål til mos (gerne med en stavblender).
Brun smørret i en gryde, og tilsæt det undervejs, når du blender mosen. Smag til med salt og peber.
Servér kyllingelårene med blomkålscrumble og blomkålsmos drysset med koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk