Kyllingelår med bagte tomater, squash og kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Brug gerne en grillpande til at stege squash til kartoffelsalaten, så de får flotte striber.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Skær eller hug den yderste knogle af kyllingeunderlårene, og skub skindet lidt tilbage, så benet er frit.
Fordel kyllingeunderlår og -overlår i et smurt ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg lårene i ovnen i 35-40 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt og gyldent.
Skyl tomaterne, prik dem med en gaffel, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Sæt dem i ovnen sammen med kyllingelårene, og lad dem bage i 35-40 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Skyl squashene, og skær dem i grove stykker på skrå. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på alle sider.
Bland tomater, kartofler og squash, og dryp med citronsaft og lagen fra tomaterne.
Pynt med persille og dild, og servér sammen med de stegte kyllingelår.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk