Kyllingelår med bagte jordskokker og waldorfsalat
11. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske waldorfsalat passer godt som tilbehør til f.eks. oksesteg eller kylling og er et lækkert sprødt indslag på fredagsmenuen.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle. Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med paprika, oregano, salt, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, olie og friskkværnet peber i en skål.
Pensl kyllingelårene med marinaden på alle sider. Læg dem i et smurt ovnfad eller en bradepande, og dæk fadet til. Lad kyllingelårene marinere på køl i mindst 1 time – gerne længere.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Sæt fadet med kyllingelår i ovnen, og steg dem i ca. 45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. De skal have en centrumtemperatur på 75ׄ° (brug stegetermometer).
Skrub jordskokkerne grundigt med en stiv børste, og skær dem i halve. Vend dem straks med olie og lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Fordel dem i et ovnfad sammen med plukket frisk timian, og krydr med salt.
Bag jordskokkerne i ovnen i ca. 25 minutter (samtidig med kyllingelårene),til de er møre, men stadig med lidt bid.
Skyl æbler og vindruer. Skær æblerne i tern, og skær vindruerne i halve. Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver. Vend æbler, vindruer og bladselleri sammen med 1 spsk. citronsaft. Rist valnødderne let gyldne på en varm og tør pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og hak dem groft.
Rør de to slags cremefraiche, 2 spsk. citronsaft og sukker sammen i en skål, og smag cremen til med salt og peber. Tag lidt æbler, vindruer og valnødder fra til pynt, og vend resten sammen med dressingen.
Anret waldorfsalaten i en skål, og sæt den på køl i 30 minutter. Pynt waldorfsalaten med æbler, vindruer og valnødder, og servér salaten som tilbehør til kyllingelår og jordskokker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk