Kyllingekrebinetter med rodfrugter og ærtemos
12. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hakket kyllingekød er mildt i smagen og en meget prisvenlig måde at spise kød på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødder, rødbeder og knoldselleri, og skær dem i ensartede tern.
Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olie, og krydr med timian og salt.
Bag rodfrugterne i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
Rør kødet sammen med æg og rasp. Hak persille og forårsløg fint, og tag lidt persille fra til pynt. Rør persille og forårsløg i farsen, og krydr godt med salt og peber.
Form farsen til krebinetter, og vend dem i grahamsmel. Brun krebinetterne i smør og olie på en pande i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg krebinetterne færdige i ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte, og kødsaften er klar.
Hæld kogende vand på de frosne ærter. Blend ærterne til puré i en blender eller foodprocessor, og rør cremefraiche i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret krebinetterne oven på de bagte rodfrugter, og servér med ærtemos og evt. et lille drys persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske krebinetter med tilbehør
Powered by Froala Editor