Kyllingekødboller med pasta og tomatsauce
24. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Hakket kyllingekød giver lette, lækre kødboller, som her får smag fra persille og parmesan. Lav en tomatsauce med masser af saft og kraft, og servér den til kødbollerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og hak persille. Rør kyllingekødet sammen med olie, salt, peber, oregano, persille, parmesan, æg og brødkrummer. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde. Lad dem hvile på køl.
Skyl tomater, og skær i kvarte. Pil og hak løg. Pil hvidløg, og skær i skiver. Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved svag varme, til de er klare. Tilsæt friske tomater og tomater fra dåse. Krydr med oregano, salt og peber, og bring i kog. Lad saucen simre ved svag varme i 15 minutter. Smag til med balsamico.
Skær lasagnepladerne i 3 cm brede skiver. Kog dem i en gryde med letsaltet vand og olie i 6 minutter. Afdryp i en sigte.
Brun kødbollerne godt i olie på en stor pande. Læg dem ned i tomatsaucen, og lad dem småkoge i 10 minutter.
Skyl tomater, og skær i grove tern. Riv mozzarella i grove stykker, og drys dem over tomaterne sammen med friskhakket basilikum.
Anret pastaen med tomatsauce og kødboller. Drys med basilikum og parmesanflager. Servér tomatsalaten som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på tomatsovs
Powered by Froala Editor