Kyllingekødboller i karrysauce med grøntsager
27. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv at lave en variant af boller i karry med kyllingekød og inspiration fra det asiatiske køkken. Spiser I forskudt, kan karrysaucen sagtens stå og simre på komfuret, til alle har spist deres portion.
Ingredienser
Sådan gør du
Form kyllingekødet til små kødboller af ca. 1,5 spsk. kød. Steg dem i en blanding af smør og olie på alle sider 7-8 minutter i alt. Skær én af dem over og tjek, at al kødet har skiftet farve. Læg kødbollerne på en tallerken, og stil dem til side.
Pil rødløg, og skær dem i smalle både. Skræl gulerødder, og skær dem i stave.
Pil og pres hvidløg. Steg det i lidt olie sammen med karrypasta et par minutter i en stor gryde eller en pande med høje kanter. Tilsæt rødløg, og steg ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til de er bløde. Vend gulerødder på panden, og steg i 2 minutter, så de stadig er sprøde.
Pisk kokosmælk og peanutbutter med et piskeris i en skål, til alle klumperne er opløst. Hæld det i gryden sammen med 1 dl vand. Tilsæt kaffir-limeblade, og vend kødbollerne i.
Opvarm retten til lidt under kogepunktet. Smag til med fiskesauce, sukker og limesaft. Læg låg på, og lad saucen simre ved svag varme, indtil den skal spises. Fjern kaffir-limeblade inden servering.
Kog risene som anvist på pakken. Lad gryden med ris stå væk fra blusset, men læg låg på, så risene holder sig varme.
Skyl koriander, og dup dem tørre. Skræl mango, og skær den i små tern. Hak cashewnødder groft.
Servér karrysaucen med kødboller oven på ris, og drys med koriander og cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk