Kyllingekebab med rå grøntsager og fladbrød
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Kødspyd med kylling, sesamfrø og asiatisk-inspireret marinade. Den søde og lidt hotte glaze giver kødet en næsten karamelliseret overflade.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
små træspyd
Sådan gør du
Bring farin, mirin, sojasauce, riseddike, sesamfrø og chiliflager i kog i en gryde. Tag gryden af varmen.
Læg kyllingekødet i en skål. Hæld ¼ af marinaden over kødet, og vend rundt, så marinaden fordeler sig. Kog resten af marinaden ind til en tyk glaze. Det tager 5-6 minutter. Lad kyllingekødet marinere i mindst 30 minutter.
Rens og snit fennikel og peberfrugter i tynde skiver. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Skyl og hak salaten. Skyl mynte, og nip bladene fra stilkene. Skær citronen i både.
Steg kyllingekødet på en pande i 3-4 minutter på hver side. Hæld den tykke glaze over det stegte kød, og sæt kyllingefileterne på spyd.
Lun fladbrødene efter anvisningen på pakken. Anret fladbrød med grøntsager og kyllingekebab.
Pynt med mynteblade og citronbåde, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk