Kyllingegryde med grønkål og fennikel

Det smager af laaang tid i køkkenet, men retten kræver faktisk kun en times tilberedning, fra du åbner køleskabet, til aftensmaden står på bordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Del kyllingen i 6 stykker, og krydr godt med salt og peber. Skær bacon i tern, og læg det i en stor skål.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skær bunden af fenniklerne, og skær dem i grove skiver på langs. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget. Bland det hele i skålen med bacon.
Brun kyllingestykkerne i smør i en stor gryde. Tag stykkerne op. Steg baconblandingen i gryden, til fennikel og løg begynder at tage farve. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med laurbærblade, og vend rundt.
Hæld hvidvin over, og læg låg på gryden. Lad det hele simre i 20 minutter.
Skyl butterbeans, og hæld dem i gryden sammen med fløde. Rør forsigtigt rundt.
Skyl grønkålen, og skær de nederste, tørre stilke fra. Læg grønkålsbladene i gryden, så de ligger i overfladen af saucen, og læg igen låg på. Lad retten simre, til grønkålen er faldet let sammen.
Smag saucen til med citronsaft, salt og peber, og servér med groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar