Kyllingegryde med chorizo og oliven
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Nyd en mættende gryderet med masser af smag fra det spanske køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær chorizo i tynde skiver, og steg dem i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem med i gryden i et par minutter.
Skyl auberginen, skær den i tern, og tilsæt dem sammen med tørrede krydderier. Steg, til aubergineternene bliver bløde.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvin, skyllede cherrytomater, laurbærblade og oliven, og rør rundt. Læg kyllingefileterne i gryden, og dæk dem med sauce.
Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter, til kyllingekødet er helt gennemstegt.
Tag kyllingefileterne op af gryden, og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Læg kødet tilbage i gryden.
Smag retten til med salt og peber. Servér med lunt groft brød og gerne en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk