Kyllingegryde med bacon og champignoner

6. april 2021 af .

Foto: Peter Kam

Det behøver ikke tage en evighed at lave gryderetter med masser af smag. Det er denne kyllingegryde med champignoner og timian et godt eksempel på. Servér den gerne sammen med kartoffelmos eller kogte ris.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i mindre stykker, og steg det sprødt på en dyb pande eller i en gryde. Læg bacon til side på en tallerken.
Steg kyllingen ved høj varme i 20 g smør i 1 minut på hver side. Krydr kyllingen med salt og peber, og læg den til side sammen med baconet.
Pil løg og hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skyl timian, og hak det groft. Skyl og rens champignonerne.
Steg løg, hvidløg og halvdelen af timianen i resten af smørret på panden i 2 minutter. Tilsæt svampene, og steg dem i 5 minutter.
Tilsæt kylling, bacon, sennep og hønsebouillon, og lad indholdet simre under låg i 20 minutter.
Bland majsstivelse sammen med vand ifølge anvisning på pakken, og hæld maizena og fløde i gryden. Lad retten simre i 5 minutter.
Tilsæt oliven. Smag gryden til med salt og peber.
Drys resten af timianen over retten. Servér gerne gryden sammen med kartoffelmos eller kogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar