Kyllingegryde med aubergine og søde kartofler
18. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Få varmen med denne fyldige efterårsret, hvor bløde stykker af bagte grøntsager serveres i en cremet og krydret sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kylling i mundrette bider, og stil dem til side.
Tænd ovnen på 180°.
Skær aubergine og søde kartofler i grove tern. Skær løg i både. Vend det med olivenolie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagerne i ovnen 25 minutter, til de er møre og gyldne.
Brun kødet i en gryde i olivenolie sammen med presset hvidløg. Tilsæt champignoner skåret i kvarter, og lad dem stege med nogle minutter.
Vend flåede tomater og tomatpuré i, og lad det simre under låg i 15-20 minutter.
Tilsæt de bagte grøntsager og mascarpone. Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft. Varm retten igennem, og servér med kogte ris og koriander på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk