Kyllingefrikassé med nye kartofler og asparges
24. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En ægte forårsfavorit med cremet sauce, sprøde grøntsager og mør kylling. Kan du ikke få fat på både hvide og grønne asparges, kan retten sagtens laves med blot den ene slags asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en stor gryde. Skræl gulerødder, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og skær det i både. Rens porren, og skær den i tykke skiver. Læg grøntsagerne ned i gryden sammen med laurbærblade, salt og peberkorn. Dæk kyllingen med vand, og bring i kog. Lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 50 minutter, til den er mør.
Tag kyllingen op (lad grøntsager og bouillon blive i gryden),og lad den køle let af på et fad. Pluk kødet af kyllingen, og sæt det til side, mens du laver sauce og grøntsager klar.
Bring bouillonen i gryden i kog igen, og lad den koge ind i ca. 15 minutter. Si bouillonen, kassér grøntsager og urter, og gem 5 dl af bouillonen til saucen.
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste træede ende af. Skræl forsigtigt de hvide asparges. Skær begge slags asparges i mindre stykker, og læg dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 5 minutter. Afdryp, og gem 1 dl af aspargesvandet til saucen.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i med et piskeris. Tilsæt kyllingebouillon lidt ad gangen under konstant piskning. Tilsæt 1 dl aspargesvand, og pisk igen. Tilsæt derefter sødmælken lidt ad gangen under piskning.
Kog saucen igennem i 3-4 minutter, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis saucen er for tyk.
Vend kyllingekød samt asparges i saucen, og hold den varm. Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter, og lad dem trække i gryden i 5 minutter med låg på. Hæld vandet fra.
Servér kyllingefrikasséen med kogte kartofler og friskbælgede ærter, og drys retten med frisk dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk