Kyllingefrikadeller med kartoffelsalat
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
I denne skønne opskrift er der både urter i kyllingefrikadellerne og kartoffelsalaten. Når urterne spirer rundtom i haver og på altaner, er denne ret derfor en dejlig anledning til at få dem ind i dit forårskøkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, til de akkurat er møre, og afkøl.
Rør en fars af kyllingekød, æg, friskrevet parmesan, salt og peber. Pil og pres hvidløg. Hak krydderurterne fint.
Rør hvidløg og krydderurter i farsen. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær de kogte kartofler i grove skiver, og vend dem i sennepsdressingen.
Skyl asparges, og knæk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i mundrette stykker, og læg dem i en sigte.
Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne, og lad dem afdryppe. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Vend aspargesstykker, rødløg, kapers og friskhakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil salaten på køl indtil servering.
Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér kartoffelsalat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk