Kyllingefrikadeller med karry

4. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En traditionel kyllingefrikadelle smager skønt, men har du prøvet at tilføje lidt karry? Det giver en helt ny og lækker smag samt en flot, gul farve.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kyllingekødet sejt med salt. Tilsæt rasp, mælk, æg og revet løg.
Skræl guleroden, og riv den fint. Rens forårsløgene, og hak dem fint.
Kom gulerod, forårsløg, karry, koriander og peber i farsen, og saml den.
Lad evt. farsen hvile i ½-1 time i køleskabet.
Form farsen til frikadeller, og gennemsteg dem på en pande i smør og olie.
Servér evt. salat, coleslaw eller ristede kartoffelbåde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Lav de bedste kyllingefrikadeller

Skifter du svinekødet ud med kyllingekød, får du en mere mager dunse, der stadig er fyldt med smag og saftighed. Og så smager de skønt!

Hvad kan jeg bruge af grønt?

I opskriften er tilsat lidt revne grøntsager, som også er med til at gøre frikadellerne ekstra saftige. Har du ikke gulerødder, kan du bruge squash, andre rodfrugter, spinat eller finthakkede svampe.

Hvad kan jeg bruge i stedet for rasp?

Har du ikke rasp, kan du i stedet tilsætte mel eller havregryn. Rasp er med til at samle farsen, så frikadellerne ikke falder fra hinanden, men her er mel og havregryn lige så godt.

Kan frikadellerne steges i ovnen?

Du kan sagtens lave frikadellerne i ovnen i stedet for på panden. Smør en bradepande med lidt olie, læg frikadellerne i, og dryp med lidt mere olie. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar