Kyllingefad med svampe og speltkerner

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Dette kyllingefad med svampe og speltkerner super nem aftensmad, fordi hele retten tilberedes i samme fad – og så er der mindre opvask!

Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen.
Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne.
Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.
Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål.
Pres saften af citronen. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad.

Tip!

Køb evt. en pakke kun med kyllingelår i stedet for en hel kylling.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar