Kyllingefad med svampe og speltkerner
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Dette kyllingefad med svampe og speltkerner super nem aftensmad, fordi hele retten tilberedes i samme fad – og så er der mindre opvask!
Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen.
Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne.
Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.
Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål.
Pres saften af citronen. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad.
Tip!
Køb evt. en pakke kun med kyllingelår i stedet for en hel kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk