Kyllingefad med blomkål, hvidvin og timian
11. juli 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Mad i fad er genialt af tre årsager: Den er hurtig at tilberede, smager fantastisk, og så passer den selv i ovnen, mens du kan hygge om dine gæster eller familie!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Pil og hak hvidløgene.
Læg kylling og rødløg i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med hvidløg, plukket timian, salt og peber. Hæld hvidvin i bunden af fadet. Steg kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter, til kødet er gyldent, sprødt og gennemstegt.
Læg blomkålsbuketterne i fadet, når der er 15 minutter tilbage af stegetiden.
Rist solsikkekernerne i olie på en pande, til de bliver gyldne. Tag dem af panden, og vend dem med tamari og lidt peber i en lille skål.
Skyl og tør salater og radiser, og vend begge dele med limesaft i en salatskål. Drys ristede solsikkekerner over.
Vend blomkålsbuketterne rundt i hvidvin og kyllinge-stegesaft fra bunden af ovnfadet.
Servér kyllingefad med salat, ekstra timian og evt. brød.
Tip!
Du kan også tilberede blomkål på en bageplade med bagepapir ved siden af kyllingen, hvis det kniber med pladsen i fadet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk