Kyllingebryst med dampet porre og æggevinaigrette
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Saftigt kyllingebryst med dampet porre og hjemmelavet æggevinaigrette ser imponerende ud, med det er nemt at lave og smager skønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de æggene (til vinaigrette og servering) i 7-8 minutter, til de er hårdkogte.
Steg kyllingefileterne i olie på en pande på begge sider, til de er gennemstegte.
Rens porrerne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Bring en gryde med vand og salt i kog, og blanchér porrerne i ca. 2 minutter. Afkøl dem med koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Hak kogt æg fint. Rør olie sammen med sennep og balsamico. Vend hakket æg, klippet dild og karse i, og smag til med salt og peber.
Skær de sidste hårdkogte æg i skiver. Anret porrerne på en lige række på tallerkener, læg skiver af æg ovenpå, og top med æggevinaigrette. Skær kyllingefileterne i skiver på skrå, og læg dem på tallerkenerne i en vifte. Drys med hakkede mandler, kørvel og evt. skovsyre, og servér med brød og smør.
Tip!
Du kan også servere retten på ristet brød – så har du et stykke smørrebrød de luxe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk