Kyllingebryst med æblestuffing svøbt i bacon
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic
Kylling og baconer altid gode sammen. Her får de selskab af syrlige æbler. Når du skærer en stor lomme i kyllingefileterne, bliver der nemlig plads til en masse lækkert æblefyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær forsigtigt en god, stor lomme i hver kyllingebrystfilet.
Skyl og fjern kernehuset fra æblerne, og skær demi små tern. Pil og hak skalotteløget fint. Steg æbler, løg og salvie i lidt smør på en pande, til æbler og løg er møre. Bland det stegte med brødkrummer og revet ost, og læg fyldet ind i lommen på kyllingefileterne.
Pak bacon omkring fileterne, så åbningen holdes lukket. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 15 minutter.
Skræl eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl æblerne, skær dem i både uden kernehus, og læg dem rundt om fileterne i ovnfadet. Drys med salvie. Steg fileterne i ovnen i yderligere 15 minutter, til de er gennemstegte. Hold dem varme.
Kog panden (som du stegte æblestuffing på) af med bouillon, og si væden over i en gryde. Tilsæt cider, og kog ind til det halve. Rør majsstivelse ud i lidt vand, og rør blandingen i skysaucen. Kog den igennem, tag gryden af varmen, og pisk smør i. Krydr med salt og peber.
Flæk kyllingefileterne på langs, og anret dem med æblebåde og salvie fra ovnfadet. Hæld æbleciderskyen ved, og drys med hakkede valnødder, salater eller urter samt kogte kartofler.
Tip!
Vent med at gøre panden ren, til efter du har stegt æblestuffingen på den. Så kan du senere koge panden af med bouillon og bruge det til en lækker æblecidersky.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk