Kyllingebryst a la saltimbocca med forårsgrønt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Skru op for grøntsagstilbehøret, og brug et mix af forårets spæde, farvestrålende grøntsager.
Ingredienser
Udstyr
seks tandstikkere
Sådan gør du
Læg en skive skinke på bagsiden af hver kyllingefilet. Læg emmentaler og 1 salvieblad oven på fileten. Fold fileten sammen på midten, og luk med en tandstikker.
Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
Tænd ovnen på 200°, og steg kyllingefileterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Fjern tandstikkerne, og halvér fileterne.
Bring vand i kog i en stor gryde. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær den i tykke både. Rens gulerødderne, og flæk dem på langs. Skyl forårsløgene, og bevar så meget som muligt af den grønne top. Skrub majroerne, skær dem i kvarte, og kog dem i gryden i 5 minutter.
Tilsæt gulerødder og kog i yderligere 5 minutter. Tilsæt forårsløg og spidskål, og kog videre i 2 minutter. Hæld herefter vandet fra gryden.
Hak krydderurterne. Vend de dampede grøntsager i gryden med smør og krydderurter. Krydr med salt og peber.
Rør fromage frais med fløde, friskpresset citronsaft, honning og peberrod. Smag til med salt, peber og evt. mere revet peberrod.
Anret kyllingefileterne på et fad med skærefladen opad, læg grøntsager ved, pynt med salvie, og servér med peberrodscreme til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk