Kyllingeboller i flødesauce med pasta og broccoli

26. juni 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Kyllingeboller i flødesauce er ren luksusaftensmad. Flødesaucen med en sjat hvidvin lægger sig som et cremet lag omkring kødboller og pasta.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og riv løget. Hak basilikum groft (gem lidt hele blade til servering). Rør det hakkede kød sammen med løg, basilikum, æg, sennep og rasp i en skål, og krydr med salt og peber.
Form kødet til ca. 25 små kødboller, og steg dem gyldne på alle sider i olie på en pande.
Pil løget, og hak det fint. Steg løget i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Tilsæt bouillon, og lad det koge i ca. 5 minutter, til det er kogt ind til ca. det halve. Tilsæt fløde og sennep, og rør rundt.
Læg kødbollerne ned i saucen, og lad den simre ved middel varme i 10 minutter, til den er tyknet let. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skyl imens broccolien, og skær den i små buketter. Læg broccolibuketterne ned i gryden til pastaen de sidste 3 minutter af kogetiden. Afdryp pasta og broccoli.
Vend pasta og broccoli sammen med kødboller og flødesauce, og anret i dybe tallerkener. Drys med revet parmesan, og pynt med de gemte basilikumblade.

Tip!

Udskift evt. broccoli med grønne bønner eller asparges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar