Kyllinge- sellerisuppe
12. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Knoldselleri kan være en svær størrelse at angribe. Men når først skrællen er kommet af, gemmer der sig en alletiders base til en krydret og fyldig suppe med karry, timian og kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kylling i mundrette stykker. Steg dem i en gryde i olivenolie i 3-4 minutter, så de får stegeskorpe. Tag kyllingen op af gryden.
Hak løg, og skær selleri i mindre tern. Sautér begge dele i en blanding af olivenolie og karry, til det er blevet lidt blødt.
Hæld grøntsagsbouillon og timian over, og lad suppen simre under låg i 10-12 minutter. Blend suppen til en lind konsistens med en stavblender.
Læg kylling tilbage i gryden, og lad retten simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Hak valnødderne groft, og drys dem over suppen ved servering sammen med grofthakket kruspersille og en klat cremefraiche. Servér med flute.
Tip!
Udelad kylling, og tilsæt kun halv mængde grøntsagsbouillon, så har du en krydret karrysauce. Jævn den evt. med lidt majsstivelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk