Kyllinge-cordon bleu med lækkert tilbehør

Cordon bleu er kød med ost og skinke indeni – det ser imponerende ud på tallerkenen og er slet ikke svært at tilberede. Her er den klassiske ret lavet med kylling og serveret med lækkert tilbehør.

Kyllinge-cordon bleu med lækkert tilbehør
31-60 min.

(6)

November 16, 2021 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Udstyr

  • Kødnåle

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du Cordon Bleu

Den franske klassiker Cordon Bleu består af kalv eller kylling, der gemmer på en lækker overraskelse i midten, nemlig ost og skinke. Du har måske set retten på frost, men den bliver endnu bedre, hvis du laver den selv med friske og lækre råvarer. Herunder får du de bedste tips, så du kan bliver den næste Cordon Bleu-mester!

Hvorfor hedder det Cordon Bleu?

Cordon Bleu betyder blåt bånd og kommer fra den franske orden, hvor båndet oprindeligt blev givet til riddere af den fornemme franske helligåndsorden. I dag bruges betegnelsen om en særligt fin ret. Retten, vi kender som Cordon Bleu, blev første gang set i schweiziske kogebøger i 1940'erne. I både USA og Danmark skriver mange fejlagtigt rettens navn med G, så den i stedet kommer til at hedde Gordon Bleu.

Cordon Bleu med kalv

Retten kan laves med både kalv og kylling. Vil du erstatte kyllingebrystfileterne med kalv, skal du vælge kalveschnitzler, der i stedet for at skæres op, lægges sammen to og to. Alternativt kan de også foldes sammen på midten.

Tilbehør til Cordon Bleu

Du kan servere lige, hvad du har lyst til, når menuen står Cordon Bleu! Her i opskriften serveres retten med pasta, pesto og bønner. Du kan også servere brasede kartofler, ærter og brunet smør til, som når du får schnitzler. Helt almindelige ovnkartofler og salat passer også fint til retten.

Cordon Bleu i ovn

Vil du hellere stege kyllingen i ovnen, skal du lægge kødet i et fad og dryppe det med lidt olie eller smeltet smør. Steg kyllingestykkerne 20 minutter i ovnen på 225°.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'