Kyllinge-bowl med edamamebønner og aspargesbroccoli
7. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fyld skålen med knasende kylling, sprøde grøntsager og et dryp frisk limesaft. Uhm!
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i brede strimler, ca. 4 cm. Skræl ingefæren, og riv den fint. Pil og pres hvidløget. Rør ingefær, hvidløg, soja og honning sammen i en skål, og læg kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem marinere på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Hæld kartoffelmel i en skål. Opvarm olien i en dyb pande. Tag kyllingestykkerne op af marinaden – én ad gangen – og vend dem i kartoffelmel.
Steg kyllingestykkerne gyldne i den varme olie i 2-3 minutter på hver side. Tag dem op med en hulske, og afdryp på fedtsugende papir.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og steg dem i olie på en pande ved høj varme i et par minutter, til de får lidt farve.
Hæld edamamebønnerne i en skål, dæk dem med kogende vand, og lad dem stå i 5 minutter, til de er optøede. Afdryp.
Rør mayonnaise og sød chilisauce sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel kogte ris i 4 skåle, og anret med ingefærkylling, aspargesbroccoli og edamamebønner. Drys med chiliflager, og servér med sød chilimayonnaise og limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk