Kylling tikka masala

Den nemme, indiske gryderet har masser af smag, men uden at være stærk.

Kylling tikka masala
0-30 min.

(8)

January 28, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste tikka masala

Ovenfor får du en simpel og nem opskrift på chicken tikka masala, som både kan serveres på en travl hverdag, men bestemt også i mere festlige lag, da den bare smager supergodt! Herunder har vi samlet en masse viden, der er god at have, så du kan lave den bedste udgave af tikka masalaen.

Hvor kommer chicken tikka masala fra?

Den klassiske ret tikka masala stammer fra Indien, hvor farverige karryretter med varme krydderier er meget almindelige. Dog er der også nogle, der mener, at retten første gang blev lavet i Storbritannien af en bangladeshisk kok. Selve navnet er hindi – tikka betyder små stykker, og masala betyder krydderiblanding –  og det beskriver retten meget godt, det betyder nemlig noget i retning af små stykker kylling i krydderier. 

Hvad består tikka masala af?

Chicken tikka masala består af kylling i en let krydret og cremet tomatsauce med mandler. Du kan ikke lave retten uden krydderiet garam masala, som heldigvis fås i de fleste supermarkeder. Her i opskriften er der også garam masala-pasta, som er en karrypasta, der købes i større supermarkeder eller hos grønthandlere. Kan du ikke skaffe det, kan du sagtens erstatte den del med det tørrre krydderi.

Hvad er der i masala?

Masala betyder krydderiblanding på hindi, og der findes rigtig mange blandinger. I en klassisk chicken tikka masala skal der garam masala i, som er en krydderiblanding, der primært smager af spidskommen og kardemomme. Derudover er der også andre varme krydderier i som stødte nelliker, koriander og kanel. 

Hvad er forskellen på tikka masala og butter chicken?

De to retter ligner hinanden meget, så det kan faktisk være svært at se forskel på dem. De indeholder da også mange af de samme ingredienser, men en butter chicken er mere cremet, end tikka masalaen er. Tikka masalaens sauce er mere grov, og især tomaterne og løgene træder frem. Du kan da også sagtens smage forskel, hvis du smager på dem. Få vores bedste opskrift på butter chicken her.

Hvad drikker man til tikka masala?

I Indien er det meget populært at drikke en læskende mango lassi til stærke karryretter. Den forfriskende drik består primært af mango og yoghurt, og den er derfor det perfekte modspild, hvis tungen brænder lidt. Få vores nemme opskrift på mango lassi her.

Tikka masala tilbehør

En klassisk chicken tikka masala serveres med ris og naanbørd. Du kan købe brødet færdigbagt, men du kan også relativt nemt bage det selv. Få vores opskrift på hjemmebagt naan her. I opskriften er der også raita, som er en indisk dip, der også er god til karryretter. Er du ikke til ris eller brød, kan du servere retten uden tilbehør, men du kan også prøve med en god salat. En grøn salat med agurk, avocado, rødløg og masser koriander og mynte vil være et hit til chicken tikka masala. En frisk mangosalat vil også være godt modspild til den lidt tykke sauce. Bland mangostykker med rødløg, forårsløg, chili, koriander og lime.

Tikka masala vegetar

Du kan sagtens lave en smagfuld tikka masala uden kød. Skru op for grøntsagerne, og lav den klassisk sauce præcis som ovenfor. Prøv f.eks. med blomkål, aubergine og/eller kikærter som erstating for kød. Få vores lækre opskrift på vegetarisk tikka masala her.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'