Kylling-spinattærte med gorgonzola
21. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den sprøde mørdejsbund med fuldkorn gemmer på et cremet fyld med en dejlig, skarp smag fra gorgonzola.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den ved 200° i 10 minutter.
Steg kyllingen i lidt olivenolie i 5-6 minutter. Skær evt. stykkerne ud i mindre bidder, hvis de er store.
Optø spinaten, og kram den fri for væske.
Pisk æg, mælk, salt, peber og lidt revet muskatnød.
Fordel kyllingestykker og spinat på den forbagte tærtebund. Smuldr gorgonzola over, hæld æggemassen på, og drys pinjekerner øverst. Bag tærten ved 180° i ca. 30 minutter.
Servér tærten med salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk