Kylling-spinattærte med gorgonzola

21. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Den sprøde mørdejsbund med fuldkorn gemmer på et cremet fyld med en dejlig, skarp smag fra gorgonzola.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den ved 200° i 10 minutter.
Steg kyllingen i lidt olivenolie i 5-6 minutter. Skær evt. stykkerne ud i mindre bidder, hvis de er store.
Optø spinaten, og kram den fri for væske.
Pisk æg, mælk, salt, peber og lidt revet muskatnød.
Fordel kyllingestykker og spinat på den forbagte tærtebund. Smuldr gorgonzola over, hæld æggemassen på, og drys pinjekerner øverst. Bag tærten ved 180° i ca. 30 minutter.
Servér tærten med salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar