Kylling-saltimbocca og ovnkartofler med mozzarella

10. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Saltimbocca laves traditionelt med kalvekød, men her serverer vi den italienske klassiker med kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tag kartoflerne ud, og anret dem på et fad. Vend dem med skyllet rucola, og top med frisk mozzarella plukket i mindre stykker.
Bank kyllingebrystfileterne flade, så de er ca. 1 cm tykke. Læg 2 stykker parmaskinke på hvert stykke kylling, og læg 2 salvieblade ovenpå. Sæt en tandstik i kødet, så salvien bliver holdt fast.
Bland mel, salt og peber i en lille skål. Læg hvert kyllingebryst i melet med siden uden skinke nedad.
Opvarm 1 spsk. smør og olie på en pande, og steg kyllingestykkerne på panden med skinkesiden nedad, så skinken bliver sprød. Vend kyllingestykkerne, og steg dem færdige på den anden side i ca. 5 minutter.
Hæld hvidvin i panden, og lad det småkoge i 5 minutter. Tag kyllingestykkerne af panden.
Skru op for panden, tilsæt de sidste 2 spsk. smør, og lad hvidvinen koge lidt ind. Smag saucen til med salt og peber.
Servér kylling-saltimbocca med ovnkartofler, og dryp lidt af saucen fra panden over retten. Servér med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar